Vijftigplussers zoenen minder op eerste date door coronacrisis

Onderzoek datingplatform

2 uur 44 minuten geleden
Aangepast: 2 uur 41 minuten geleden


Beeld ter illustratie


Beeld © iStock

Corona of niet: veel vijftigplussers zijn de afgelopen tijd gewoon blijven daten. Dat blijkt uit onderzoek van datingplatform 50plusmatch. De kans dat de date wordt bekroond met een zoen, is echter flink afgenomen.

Van de 1.070 respondenten geeft een ruime meerderheid (60 procent) aan nog net zo snel met iemand af te spreken als vóór de coronacrisis. 36 procent van de ondervraagden wacht er vanwege de huidige situatie langer mee.

Afstand

Dat veel mensen gewoon nog daten, betekent niet dat alle remmen losgaan. Ruim 58 procent zegt zich tijdens de afspraakjes keurig aan de anderhalve meter afstand te houden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Finale First Dates vanwege corona voortaan achter plexiglas

Daarnaast geeft 42 procent aan normaal gesproken te zoenen op de eerste date, maar dat nu niet meer te doen vanwege corona. De helft van de ondervraagden zoende sowieso al nooit op een eerste date.

Locatie

Voor 67 procent van de respondenten heeft corona niets veranderd aan de locatie waar ze afspreken. De populairste plek is voor een eerste date is een horecagelegenheid (70 procent). Qua gespreksonderwerpen gaat het veelal over hobby’s (29 procent) en kinderen en familie (ook 29 procent).

Altijd weten wat er speelt?

Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.


Playstore


Appstore

 

Read More