Snapchat komt met games, eigen series, nieuwe AR-functies en meer


… En monumenten die regenbogen overgeven, serieus


· 06 april 2019

Snapchat heeft op zijn eigen conferentie een reeks verbeteringen voorgesteld voor zijn applicatie. De app krijgt eigen games en series, nieuwe AR-lens mogelijkheden en integraties met andere apps.

Nieuwigheden Snapchat

Snapchat hield recent zijn allereerste Snap Partner Summit waarbij een nieuwe reeks features voor de applicatie werden onthuld. Zo wil Snapchat veel meer gaan inzetten op de Stories, maar tegelijk ook op eigen content in de app zoals games en series. Daarnaast stelde het bedrijf nog integraties voor waardoor je als gebruiker Snapchat Stories ook in andere apps kan publiceren. In dit artikel bekijken we alle nieuwigheden.

Speel games met je vrienden

Als eerste zijn er de games. Gaming wordt steeds populairder en daarom komt Snapchat met een handvol eigen games die je met je vrienden kan spelen rechtstreeks vanuit het chat-paneel. Spellen variëren van minigames waarin je zelf de hoofdrol speelt, een racespel en een woordspel tot een eenvoudige battle royale game. Hieronder vind je de video van Bitmoji Party, dat is een spel dat bestaat uit korte mini-games. De games zijn vanaf nu beschikbaar.

Nieuwe AR-lens animaties

Naast de gewone Snapchat-lenzen heb je ook speciale effecten voor je huisdieren. Wat is een volgende stap zou je je afvragen? Wel, ‘monumenten’ blijkt het antwoord te zijn. Snapchat heeft nu eigen animaties voor monumenten die herkend worden door de software. Verwacht geen historische informatie die op het scherm verschijnt, wel speciale lenzen die het monument bijvoorbeeld regenbogen laat overgeven. Daarnaast worden ook andere zaken herkend, zoals een stuk pizza of je handpalm, die ook weer eigen animaties krijgen. Je ontdekt het hieronder.

Snapchat-series

Snapchat komt met eigen series die zichtbaar zullen zijn in het Discover-menu. Het gaat om documentaires in samenwerking met partners die ze exclusief voor Snapchat maken. Series variëren van documentaires tot tienerdrama en komedie. Wat alle productie gemeen hebben is dat ze verticaal en in volledig scherm worden getoond en dat ze inzetten op een mooi visueel beeld. 

Integratie van Stories met andere apps

Snapchat wil zijn Stories, dat is een dagelijkse aaneenschakeling van korte filmpjes die gebruikers maken, ook naar andere apps brengen. Snapchat heeft nieuwe partners, waarbij vooral Tinder het meeste in het oog springt. Binnenkort kan je Snapchat Stories toevoegen aan het profiel dat je hebt op de populaire dating-app. Daarnaast komen er speciale stickers van populaire apps zoals Netflix. Je kan aan Snaps zo plaatjes van je favoriete serie toevoegen. De nieuwe integraties zijn mogelijk dankzij Snap Kits, dat is een nieuwe reeks tools die beschikbaar is voor ontwikkelaars die hun apps met Snapchat willen integreren. 


De nieuwste artikelen over Snapchat

Snapchat bouwt app helemaal opnieuw op, uitrol update van start

Snapchat in vrije val: 5 miljoen gebruikers verloren en niet winstgevend

‘In 2018 keerden Nederlanders Facebook massaal de rug toe’

Snapchat lenzen werken nu ook bij je hond


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More