Emoji Voter: bepaal welke nieuwe emoji jij in 2020 wil zien

Emoji Facebook Instagram
(Bron: Picjumbo)

Op dit moment zijn er meer dan 1200 emoji. Je zou denken dat je daar al je gevoelens wel mee kunt uitdrukken. Maar wil je echt een emoji van een pruillip of broodje kaas zien? Dan is daar een oplossing voor: Emoji Voter.

Jaarlijks worden er steeds meer emoji toegevoegd. Wie mee wil praten over welke er komend jaar bij komen kan dat doen in de Emoji Voter app.

Emoji Voter laat jou nieuwe emoji kiezen

De kleine smileys en andere figuurtjes die je naar elkaar kunt sturen in je verschillende chat-apps maken nogal wat los. Zo zijn er in de laatste jaren steeds meer emoji bijgekomen, om steeds inclusiever te zijn.

Wie nog steeds wat emoji mist kan zijn mening geven via de Emoji Voter app. Deze app wil er voor zorgen dat jouw mening over de kleine poppetjes en figuurtjes terecht komt bij Unicode. Dat is de partij die de laatste zegge heeft in welke emoji er worden toegevoegd. De app werkt als een soort van Tinder voor emoji. Je ziet het nieuwe voorgestelde figuurtje met daarbij een korte uitleg over waarom die wordt voorgesteld. Vervolgens kun jij naar links of rechts swipen om je voorkeur duidelijk te maken.

Emoji iOS 13.2
Nieuwe emoji in iOS 13.2 (Bron: Apple)

Emoji niet altijd blije gezichtjes en zonnetjes

In oktober voegde Apple nog 59 nieuwe emoji toe aan iOS waarbij de focus ligt op meer inclusiviteit en diversiteit. Zo kun je in de nieuwe iOS bijvoorbeeld ook kiezen voor genderneutrale emoji en interraciale stelletjes. Dat klinkt positief, maar de motieven die achter bepaalde emoji zitten zijn soms politieker dan je denkt. In sommige gevallen worden emoji toegevoegd, maar ze worden soms ook gecensureerd. Zo maakte Apple vorig jaar de onpopulaire beslissing om de Taiwanese vlag te blokkeren in China, Hong Kong en Macau.

Emoji Voter
Een hout-emoji, ja of nee? (Bron: Emoji Voter)

De app Emoji Voter is een onofficiële app die onafhankelijk werkt van Unicode. Maar hij verzamelt in ieder geval data over wat gebruikers nou werkelijk willen zien. Benieuwd naar de app? Check hem hier. Je kunt hem ook in je browser uitproberen.

Reageer op artikel:

Emoji Voter: bepaal welke nieuwe emoji jij in 2020 wil zien

 

Read More